INFO OM UNG FAXE

Ung Faxe er de unges sted, og vi forsøger at tage udgangspunkt i de unges ønsker, og det de ikke vidste, de godt kunne tænke sig!

Om dagen tilbyder vi 10. klasse samt den visiterede Heltidsundervisningen.
Her kan du læse mere om: 10. klasse - Ung Faxe: 10. klasse

I fritiden tilbyder vi fritidshold med meget forskelligt indhold, og vi har også 3 Ungdomsklubber, der har åbent kl. 18.30 - 21.30 på forskellige aftener.

Tilbuddene fra Ung Faxe er til unge fra 7. klasse til og med 18 år, der enten bor eller går i skole i Faxe kommune.

Ung Faxe er en vigtig medspiller i unges liv, og er delt op i 4 søjler:

1) 10. klasses center
2) Heltidsundervisningen (visiteret undervisning) 
3) Ungdomsklubber
4) Fritidsundervisning

"§1. Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at fæstne og uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage til at give deres tilværelse forøget indhold, samt udvikle deres interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund".

Bekendtgørelse af Lov om Ungdomsskoler

Ung Faxes dagtilbud består af 10. klasse og heltidsundervisning:
Ung Faxes 10. klasse er det ekstra skoleår, hvor de unge kan finpudse deres kompetencer, inden de skal videre i uddannelsessystemet. Ud over dansk, engelsk og matematik, er der også mulighed for at vælge andre fag. Læs mere om 10. klasse her: 10. klasse  

Heltidsundervisning, i daglig tale HU, er et tilbud fra 7. klasse, som eleverne visiteres til, og henvender sig til elever der har en eller flere vanskeligheder, der indebærer, at de har svært ved at fungere i det ordinære skolesystem. Undervisningen er en blanding af intensiv undervisning og praktikophold på lokale virksomheder.

Ung Faxes fritidstilbud består af ungdomsklubber og fritidsundervisning:
Fritidstilbuddene henvender sig til unge fra 7. klasse til og med 18 år, der enten bor eller går på en skole / uddannelsesinstitution i Faxe kommune. Tilbuddene er placeret flere forskellige steder i kommunen i eftermiddags- og aftentimerne, samt i weekender og skolernes ferieperioder.

Ungdomsklubberne er de unges sociale pusterum fra en travl og til tider præstationspræget hverdag, og klubberne er kendt for at være skyld i mange nye venskaber!

Her kan du læse mere om ungdomsklubberne

Fritidsundervisningen omfatter en lang række hold, fx kreative, sprog, sport og action, knallertkørekort, friluftshold, rejseaktiviteter m.v., og vores mål er, at det skal være sjovt og spændende, samtidig med at man lærer nyt og tilegner sig nye kompetencer.

Her kan du se vores fritidshold

Ung Faxe har omkring 15 fuldtidsansatte, derudover 10 klubmedarbejdere på deltid og ca. 30 timeansatte fritidsdundervisere. De har en bred professionel baggrund, som de bringer med ind i Ung Faxe.

Fællesnævneren for medarbejdergruppen er, at de brænder for deres fag og for at arbejde og være sammen med unge.  

Ung Faxe har kontor på det gamle seminarium i Haslev, Søndergade 12H.